Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pečení vánočního cukroví - JAK TO DOPADLO?

13. 12. 2009

Letos opět proběhl kurz pečení vánočního cukroví po "matylďácku" :-). Tentokrát v klidu, časově přesně podle plánu, množství cukroví nad plán...líbilo se vám?

 

Vaříme, pečeme, ale také trošku nahlédneme pod organizátorskou pukličku.

 

...představte si:

  • výběr vhodných receptů pro vybrané suroviny, úpravy receptů, propočty živin
  • zkušební opakované pečení každého druhu cukroví, je nutné vědět, jak přesně recept funguje (následné ochutnávky a testování cukroví na kurzu STOB, na cvičení MATYLDA, na pokračovacím kurzu snižování nadváhy MATYLDA)
  • finanční propočty kurzů, vedení účetnictví, zajišťování prostor a případně i náhradních prostor (kdyby třeba ty původní z důvodu výskytu žloutenky ve škole nevyšly...)
  • práci při vyloupávání 4 kg vlašských ořechů (děkujeme našim sponzorům! :-) )
  • hodiny práce při zadělávání spousty kil těst a příprava všech potřeb k pečení a krabic pro všechny zájemce o pečení

 

Výčet možná nakonec není celý, ale to nevadí, to jen pro představu...na tomto místě opravdu musím za sebe i za MATYLDU poděkovat Petře Provazníkové a Heleně Klempířové za to, že jsem se díky jejich skvělé přípravě cítila celé odpoledne moc příjemně.
A také za to, že jsme si všichni bez starostí o nákupy speciálních surovin a shánění vhodných receptů domů mohly přinést přibližně 1,5 kg chutného a kvalitního vánočního cukroví.

Romana Horová

 

 

Náhledy fotografií ze složky Pečení vánočního cukroví 2009